Marketing Woordenboek

Unassigned (traffic)

Wat betekent unassigned (traffic)?

De term “unassigned traffic” verwijst naar het verkeer op je website dat niet correct is toegewezen aan een specifieke bron of campagne in je analysetools, zoals Google Analytics. Dit betekent dat Google Analytics niet weet waar het verkeer vandaan komt, omdat de bron niet is vastgelegd of verkeerd is getagd. Dit kan gebeuren door verschillende redenen, zoals een ontbrekende of incorrecte UTM-tagging, het ontbreken van de juiste trackingparameters, of door bezoekers die direct een URL intypen zonder via een andere bron te komen.

Unassigned traffic kan een uitdaging zijn omdat het je inzicht in waar je bezoekers vandaan komen beperkt. Zonder deze informatie wordt het moeilijker om te begrijpen welke campagnes, kanalen of marketinginspanningen effectief zijn. Dit kan leiden tot suboptimale beslissingen over waar je marketingbudgetten en inspanningen moeten worden gericht. In Google Analytics wordt verkeer dat niet correct is toegewezen vaak weergegeven als “Direct/None”, wat kan betekenen dat het verkeer direct is, maar het kan ook betekenen dat de bron onbekend is.

In de praktijk is het belangrijk om je tracking en tagging zorgvuldig te beheren om unassigned traffic te minimaliseren. Een best practice is om UTM-tags consistent en correct toe te passen op al je marketingcampagnes, zodat je precies kunt zien welke bronnen verkeer naar je site leiden. Daarnaast is het nuttig om regelmatig je trackinginstellingen en rapporten te controleren om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert. In het kader van privacywetgeving, zoals de AVG, en met tools zoals Consent Mode v2, is het ook belangrijk om te zorgen dat je toestemmingsbeheer goed is ingesteld. Dit voorkomt dat gegevens onvolledig of incorrect worden verzameld, wat kan bijdragen aan onjuiste toewijzing van verkeer. Door deze maatregelen te nemen, kun je de hoeveelheid unassigned traffic beperken en krijg je een beter beeld van waar je bezoekers vandaan komen en hoe effectief je marketinginspanningen zijn.

Hulp nodig met deze term?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Benieuwd naar onze diensten of vacatures
Stuur me een mailtje, ik help je graag!