Marketing Woordenboek

Target CPA

Wat is target CPA?

Target CPA (Cost Per Acquisition) is een biedstrategie die wordt gebruikt in online adverteren, vooral binnen SEA (Search Engine Advertising), om de kosten per conversie te optimaliseren. Een conversie kan bijvoorbeeld een aankoop, een aanmelding of een ander doel zijn dat je met je campagne wilt bereiken. Met Target CPA geef je aan hoeveel je bereid bent te betalen voor elke conversie, en het advertentieplatform, zoals Google Ads, past automatisch je biedingen aan om dit doel te bereiken. Het idee is dat je alleen zoveel betaalt als nodig is om de gewenste actie van een gebruiker te behalen, waardoor je je advertentiebudget efficiënter kunt inzetten.

Wanneer je Target CPA gebruikt, maakt het advertentieplatform gebruik van machine learning om te bepalen welke biedingen de beste kans hebben om binnen je gestelde CPA-doel te blijven. Het platform analyseert verschillende signalen, zoals het gedrag van gebruikers, het type apparaat dat ze gebruiken, en het tijdstip van de dag, om te voorspellen welke klikken waarschijnlijk tot een conversie leiden. Op basis van deze voorspellingen wordt het bod automatisch verhoogd of verlaagd, afhankelijk van de kans op een succesvolle conversie. Dit helpt je om zoveel mogelijk conversies te krijgen binnen de limieten van je budget.

Naast Target CPA zijn er andere geautomatiseerde biedstrategieën die je kunt gebruiken, afhankelijk van je doelen. Bijvoorbeeld, Target ROAS (Return on Ad Spend) richt zich op het maximaliseren van de omzet die je genereert voor elke euro die je aan advertenties uitgeeft, door te sturen op een specifiek rendement op advertentie-uitgaven. Target Impression Share is een andere strategie, waarbij je je richt op het behalen van een bepaald percentage van de vertoningen voor je advertenties, zodat ze zichtbaar zijn voor een breder publiek. Het kiezen van de juiste strategie hangt af van wat je wilt bereiken met je campagne. Een best practice is om de strategie die het beste past bij je bedrijfsdoelen te kiezen en deze regelmatig te evalueren om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt. Door een combinatie van deze targets effectief te gebruiken, kun je je campagnes beter afstemmen op je specifieke marketingdoelen, of dat nu het optimaliseren van kosten, het maximaliseren van omzet, of het vergroten van je zichtbaarheid is.

Hulp nodig met deze term?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Benieuwd naar onze diensten of vacatures
Stuur me een mailtje, ik help je graag!