Marketing Woordenboek

Rich snippets

Wat zijn rich snippets?

Rich snippets zijn uitgebreide zoekresultaten die meer informatie tonen dan de standaard blauwe link die je normaal gesproken ziet in zoekmachines zoals Google. Deze extra informatie kan bijvoorbeeld bestaan uit een aantal sterren gebaseerd op reviews, prijsinformatie, of zelfs de kooktijd voor een recept. Rich snippets maken je zoekresultaat visueel aantrekkelijker en geven de gebruiker direct meer context over wat hij of zij kan verwachten op jouw website. Hierdoor vallen je zoekresultaten meer op tussen de andere resultaten, wat de kans vergroot dat mensen op jouw link klikken.

Rich snippets worden mogelijk gemaakt door het gebruik van structured data, een specifieke code die je aan de HTML van je webpagina toevoegt. Deze code helpt zoekmachines te begrijpen wat er op je pagina staat en welke informatie in de zoekresultaten moet worden weergegeven. Bijvoorbeeld, als je een recept op je website hebt, kun je structured data gebruiken om de ingrediënten, bereidingstijd en beoordelingen van het recept duidelijk te maken aan de zoekmachine. Wanneer de zoekmachine deze gegevens oppikt, kan het deze in de vorm van rich snippets weergeven in de zoekresultaten.

In de praktijk kunnen rich snippets een grote impact hebben op je SEO-strategie. Door rich snippets te gebruiken, maak je je zoekresultaten niet alleen aantrekkelijker, maar vergroot je ook de kans dat mensen jouw resultaat verkiezen boven dat van anderen, wat kan leiden tot een hogere klikfrequentie (CTR). Een best practice is om ervoor te zorgen dat je structured data correct en volledig is geïmplementeerd op je pagina’s, zodat zoekmachines de juiste informatie kunnen weergeven. Daarnaast is het belangrijk om te focussen op de kwaliteit van je content; rich snippets werken het best wanneer de informatie op je pagina ook echt waardevol en relevant is voor de gebruiker. Door rich snippets effectief te gebruiken, kun je je zichtbaarheid in de zoekresultaten vergroten en ervoor zorgen dat je website meer opvalt in de overvolle SERP.

Hulp nodig met deze term?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Benieuwd naar onze diensten of vacatures
Stuur me een mailtje, ik help je graag!