Marketing Woordenboek

Short tail keyword

Wat is een short tail keyword?
Short tail keywords zijn korte en brede zoekwoorden of zinnen die meestal uit één of twee woorden bestaan, zoals “schoenen”, “laptops”, of “recepten”. Deze zoektermen zijn vaak zeer populair en worden door veel mensen gebruikt in zoekmachines. Omdat ze zo algemeen zijn, trekken short tail keywords een breed publiek aan dat op zoek kan zijn naar allerlei verschillende soorten informatie. Het nadeel hiervan is dat het lastig kan zijn om precies te weten wat de gebruiker zoekt, omdat de zoekintentie vaak minder duidelijk is bij zulke brede termen.
Short tail keywords hebben vaak een hoog zoekvolume, wat betekent dat veel mensen op deze termen zoeken. Dit zorgt ervoor dat er ook een hoge concurrentie is, omdat veel websites en bedrijven proberen te ranken voor deze populaire zoektermen. Daarnaast hebben short tail keywords vaak een sterk commerciële zoekintentie, wat betekent dat gebruikers mogelijk geïnteresseerd zijn in het kopen van producten of diensten. Vanwege deze hoge concurrentie en commerciële waarde kan het moeilijk zijn om een goede positie in de zoekresultaten te behalen. Om hoger te ranken op deze zoektermen, zijn vaak sterke backlinks nodig. Backlinks, oftewel links van andere websites naar jouw pagina, helpen zoekmachines te laten zien dat jouw content betrouwbaar en waardevol is, wat je positie kan verbeteren.
Toch zijn short tail keywords belangrijk in SEO-strategieën, vooral als onderdeel van een bredere aanpak. Ze kunnen helpen om meer algemene aandacht te trekken en zijn nuttig om een breed publiek naar je website te lokken. Een best practice is om short tail keywords te gebruiken als onderdeel van je content, maar ze te combineren met long tail keywords om de zoekintentie van je doelgroep beter te bedienen. Door deze brede termen slim te integreren in je content, kun je een balans vinden tussen het aantrekken van een groot publiek en het leveren van relevante, gerichte informatie. Hoewel short tail keywords moeilijker zijn om voor te ranken en minder gericht verkeer kunnen aantrekken, kunnen ze nog steeds waardevol zijn als je ze effectief inzet als onderdeel van een grotere SEO-strategie.

Hulp nodig met deze term?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Benieuwd naar onze diensten of vacatures
Stuur me een mailtje, ik help je graag!