Marketing Woordenboek

Off-page SEO

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO verwijst naar alle activiteiten buiten je eigen website die bijdragen aan je positie in de zoekresultaten. Het gaat hierbij vooral om het opbouwen van je online reputatie en autoriteit, wat zoekmachines helpt om te bepalen hoe betrouwbaar en waardevol je website is. De belangrijkste factor binnen off-page SEO is het verkrijgen van backlinks—links van andere websites naar jouw site. Hoe meer kwalitatieve en relevante websites naar jouw pagina’s linken, hoe groter de kans dat zoekmachines jouw website als autoritair en relevant beschouwen.

Backlinks zijn net aanbevelingen van andere websites. Wanneer een gerespecteerde website naar jouw inhoud linkt, ziet Google dit als een teken dat jouw website betrouwbaar en de moeite waard is. Niet alle links zijn echter gelijk; links van gerenommeerde, relevante websites zijn veel waardevoller dan links van onbekende of irrelevante sites. Naast backlinks spelen ook andere factoren een rol in off-page SEO, zoals sociale media activiteiten, online vermeldingen, en reviews. Al deze elementen helpen om je website zichtbaarder en geloofwaardiger te maken in de ogen van zoekmachines.

Off-page SEO werkt nauw samen met on-page SEO om je website goed te laten scoren in de zoekresultaten. Terwijl on-page SEO zich richt op de optimalisatie van de inhoud en technische aspecten van je eigen website, helpt off-page SEO om externe signalen te creëren die je online autoriteit versterken. Samen zorgen deze strategieën ervoor dat je website niet alleen technisch goed in elkaar zit, maar ook door andere websites wordt gewaardeerd, wat kan leiden tot hogere posities in de zoekresultaten en meer verkeer naar je site.

Hulp nodig met deze term?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Benieuwd naar onze diensten of vacatures
Stuur me een mailtje, ik help je graag!