Marketing Woordenboek

On-page SEO

Wat is on-page SEO?

On-page SEO is een manier om je website zo in te richten dat deze beter gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Het gaat om alle optimalisaties die je op je eigen website kunt doen om ervoor te zorgen dat zoekmachines begrijpen waar je pagina’s over gaan en ze hoog in de zoekresultaten plaatsen. On-page SEO richt zich op de inhoud en de structuur van je website, zoals de teksten, titels, afbeeldingen, en de manier waarop de pagina’s onderling verbonden zijn.

Een belangrijk onderdeel van on-page SEO is het gebruik van de juiste zoekwoorden. Dit zijn de woorden of zinnen waarvan je denkt dat mensen ze gebruiken als ze zoeken naar wat jij aanbiedt. Door deze zoekwoorden strategisch in je teksten, titels, en meta-descripties te verwerken, help je zoekmachines te begrijpen waar je pagina over gaat. Daarnaast is het belangrijk dat je content relevant en van hoge kwaliteit is. Zoekmachines willen hun gebruikers de beste en meest bruikbare informatie bieden, dus als jouw pagina’s goede antwoorden geven op de vragen die mensen hebben, heb je een grotere kans om hoog in de zoekresultaten te komen.

Naast de inhoud is de technische kant van je website ook een cruciaal onderdeel van on-page SEO. Dit omvat bijvoorbeeld het gebruik van header-tags (zoals H1, H2) om de structuur van je pagina duidelijk te maken, het optimaliseren van afbeeldingen door ze een beschrijvende naam en alt-tekst te geven, en het zorgen voor een snelle laadtijd van je website. Al deze factoren helpen zoekmachines om je site beter te begrijpen en geven bezoekers een betere gebruikerservaring.

On-page SEO werkt samen met off-page SEO, dat zich richt op factoren buiten je website, zoals het verkrijgen van backlinks van andere websites. Terwijl on-page SEO zorgt voor een sterke basis op je website, versterken off-page factoren je online reputatie. Samen helpen ze je om hoger te scoren in de zoekresultaten en meer organisch verkeer naar je site te trekken.

Hulp nodig met deze term?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Benieuwd naar onze diensten of vacatures
Stuur me een mailtje, ik help je graag!