Marketing Woordenboek

Sidekick campagne

Wat is een sidekick campagne?

Een “sidekick campagne” binnen SEA (Search Engine Advertising) is een advertentiecampagne die zich richt op producten of diensten die goed presteren, maar niet de toppers zijn binnen je assortiment. Net als een sidekick in een film of stripverhaal, spelen deze producten een ondersteunende rol. Ze zijn belangrijk en dragen bij aan het succes, maar staan niet in de schijnwerpers zoals de producten in een hero campagne. Deze campagnes helpen om de bredere selectie van je aanbod onder de aandacht te brengen en kunnen vaak profiteren van de bekendheid die de hero producten creëren.

Sidekick campagnes zijn belangrijk omdat ze je assortiment completer maken en klanten helpen om meer van je aanbod te ontdekken. Stel dat je een aantal producten hebt die goed verkopen, maar niet de absolute top zijn—misschien omdat ze minder bekend zijn of omdat ze meer niche zijn. Door deze producten in een sidekick campagne te plaatsen, kun je ze extra aandacht geven en ervoor zorgen dat ze niet over het hoofd worden gezien. Dit doe je bijvoorbeeld door specifieke advertenties te maken die de voordelen van deze producten benadrukken, of door ze te koppelen aan de populaire hero producten in je marketing.

Het functionele gebruik van een sidekick campagne is om je verkoop te optimaliseren door niet alleen te focussen op je topproducten, maar ook op de producten die een goede ondersteuning bieden. Deze campagnes kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om producten te promoten die vaak samen met hero producten worden gekocht, of om nieuwe producten te introduceren die nog niet de status van een hero hebben bereikt. Door slim gebruik te maken van sidekick campagnes, kun je ervoor zorgen dat je klanten een breder aanbod van je producten zien en misschien zelfs producten ontdekken die ze anders niet zouden hebben opgemerkt. Dit kan helpen om de gemiddelde orderwaarde te verhogen en om klanten langer in je winkel te houden, wat uiteindelijk bijdraagt aan je totale succes.

Hulp nodig met deze term?

Ik ben Roel, oprichter van Tomahawk. Benieuwd naar onze diensten of vacatures
Stuur me een mailtje, ik help je graag!